Βάσεις 2016: Στα ύψη οι ιατρικές, μεγάλη πτώση στις παιδαγωγικές

Κάτω από το όριο των 18.000 μορίων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν πολλές περιζήτητες σχολές. Εν αναμονή των βάσεων που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα σημειωθεί μεγάλη πτώση στις Πολυτεχνικές σχολές, τις Οικονομικές και τις σχολές Πληροφορικής.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στα πανεπιστήμια της Περιφέρειας, ενώ πρωτοφανής θα είναι η πτώση για τα άλλοτε περιζήτητα παιδαγωγικά τμήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες): οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν μικρές αυξομοιώσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ αναμένεται να κρατήσουν ψηλά τη θέση τους οι Νομικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πάνω από τα 18.000 μόρια εκτιμάται ότι θα παραμείνουν η Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) αναμένεται πτώση στην πλειονότητα των σχολών. Οι Πολυτεχνικές Σχολές αναμένεται να διατηρήσουν τον πήχη πάνω από τα 17.000 μόρια.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) αναμένεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής, με τις περισσότερες σχολές της Ιατρικής να κινούνται στα 19.000 μόρια ή και πάνω από αυτά (Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης). Το μάθημα της Βιολογίας απ’ ό,τι φαίνεται θα εκτοξεύσει τις βάσεις. Ανοδική έξαλλου αναμένεται η πορεία των βάσεων στα τμήματα της Βιολογίας, της Κτηνιατρικής και της Φαρμακευτικής, ενώ και στα ΤΕΙ θα διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο στα μόρια εισαγωγής.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες της Εκπαίδευσης) αναμένεται πτώση των βάσεων στις Παιδαγωγικές, η οποία θα είναι μεγαλύτερη σε αυτές της περιφέρειας. Υπάρχει μάλιστα η εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται στα περιφερειακά τμήματα να εισαχθούν ακόμη και υποψήφιοι με μέσο όρο βαθμολογίας κάτω του 10.

Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής) αναμένεται πτώση των βάσεων. Οι χαμηλές επιδόσεις και οι περιορισμένες επιλογές οδηγούν τις οικονομικές σχολές από την άνοδο των προηγούμενων ετών στην πτώση ακόμα και σε περιζήτητα τμήματα, που δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να διατηρήσουν έστω και τα περσινά επίπεδα. Ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα αναμένεται να δεχτούν ορισμένα ΤΕΙ με χαμηλή βάση εισαγωγής, με την εκτιμώμενη πτώση να φτάνει ακόμα και τα 800 μόρια.

Πηγή: www.oefe.gr

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: 2310 558585
Fax: 2310 558586

info@omikron.edu.gr

Φιλίππου Φλώρου 62
Εύοσμος - Κορδελιό
Θεσσαλονίκη

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή

14:00 - 21:00

Ωράριο λειρουγίας

Social Media