Πως θα διαμορφωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ Λυκείου - Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, Γυμνάσιο - Λύκειο - ΕΠΑΛ στην Θεσσαλονίκη

Πως θα διαμορφωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ Λυκείου

Μεταβατικό εξεταστικό σύστημα δυο ετών ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας όπως έγραψε το news.gr. Για τη Γ Λυκείου του 2015-16 προβλέπεται ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας 32 ωρών όπως ακριβώς ισχύει και φέτος. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα έχουν δυο 7ωρα και 36ωρα εβδομαδιαίως.

Όσον αφορά την κατανομή των ωρών οι 15 εξ αυτών θα αφορούν τα μαθήματα κατεύθυνσης που είναι 5 στον αριθμό και για τις τρεις κατευθύνσεις ενώ οι υπόλοιπες 17 ώρες θα αφορούν τα μαθήματα γενικής παιδείας. Συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε στο news.gr ότι το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα ως προς τα μαθήματα κατεύθυνσης δεν θα διαφέρει από το υπάρχον της Γ Λυκείου του σχολικού έτους 2014- 2015 με τη διαφορά ότι προστίθεται ένα επιπλέον μάθημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα Αρχαία Κατεύθυνσης αναμένεται να διδάσκονται 5 ώρες, όσες και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης στη Θετική. Φυσική και Χημεία πιθανόν να διδάσκονται από 3 ώρες εβδομαδιαίως στη Θετική Κατεύθυνση ενώ ο Προγραμματισμός και η Βιολογία Κατεύθυνσης από 2 ώρες.

Σημειώνουμε ότι από τα 5 διδασκόμενα μαθήματα κατεύθυνσης εξεταστέα σε πανελλαδικό επίπεδο θα είναι μόνο τα 3 εξ αυτών.

Όσον αφορά τα βιβλία και τα προγράμματα σπουδών το Υπουργείο έχει κάνει γνωστό ότι για όλα τα γνωστικά αντικείμενα (Μαθήματα Γενικής Παιδείας, Μαθήματα Προσανατολισμού και Μαθήματα Επιλογής) θα ακολουθηθούν προγράμματα σπουδών ήδη εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που αντιστοιχούν σε επίσης ήδη εγκεκριμένα σχολικά εγχειρίδια.

Τροποποιήσεις σε προγράμματα σπουδών και βιβλία θα έχουμε στα Λατινικά και τη Χημεία καθώς τα εν λόγω μαθήματα δεν διδάχτηκαν στη Β Λυκείου. Όπως αναφέρει το Υπουργείο ειδικά για τα Λατινικά Θεωρητικού προσανατολισμού και τη Χημεία Θετικού προσανατολισμού επιστημονικές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί εργάζονται για την προσαρμογή της διδακτέας ύλης, καθώς η διδασκαλία τους δεν προβλεπόταν στο πρόγραμμα του Νέου Λυκείου για τη φετινή Β΄ Τάξη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα Λατινικά και η Χημεία εξετάζεται να επιστρέψουν ως μαθήματα κατεύθυνσης στη Β Λυκείου από το νέο σχολικό έτος.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: 2310 558585
Fax: 2310 558586

info@omikron.edu.gr

Φιλίππου Φλώρου 62
Εύοσμος - Κορδελιό
Θεσσαλονίκη

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή

14:00 - 21:00

Ωράριο λειρουγίας

Social Media