Σαρωτικές οι αλλαγές σε Λύκειου και Πανελλήνιες

Οι πρωτοβουλίες της ηγεσίας αφορούν όλα τα επερχόμενα νομοσχέδια για Λύκειο και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το νέο σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, την αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων αλλά και τη ριζική αναδιάρθρωση των προγραμμάτων σπουδών σε όλα τα μαθήματα.

Παράλληλα αναμένεται και η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ με συστάσεις για την Παιδεία. Στο κείμενο αναφέρεται και η συγκρότηση επιτροπής που θα παρακολουθεί την εφαρμογή των ματερρυθμίσεων, χωρίς να γίνεται σαφές αν σε αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ ή των θεσμών.

Λύκειο - Πανελλαδικές

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", το υπουργείο Παιδείας μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 θα πρέπει να έχει παρουσιάσει το νέο νομοσχέδιο για Λύκειου και Πανελλαδικές. Οι αναλυτικές αλλαγές θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα θεσπιστεί Εθνικό Απολυτήριο, το οποίο θα είναι το εισιτήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί σχετικά με το πώς το υπουργείο θα εξασφαλίσει το αδιάβλητο των εξετάσεων. Το νέο σύστημα αναμένεται να εγκαινιασθεί τον Ιούνiο του 2020.

Νωρίτερα αναμένονται οι αλλαγές στο Λύκειο. Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα γίνει υποχρεωτική η Α' Λυκείο. Σχετικά με τις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, από Σεπτέμβριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι αλλαγές με τη Β' Λυκείου.

Σύμφωνα με ένα από τα πολλά σενάρια, προβλέπεται περικοπή μαθημάτων των δύο τάξεων και αύξηση των ωρών διδασκαλίας. Δηλαδή οι μαθητές στην Β' τάξη θα διδάσκονται εννέα μαθήματα (έναντι 18 σήμερα) και στη Γ' Λυκείου 6 (έναντι 15).

Πηγή: www.ipaideia.gr

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: 2310 558585
Fax: 2310 558586

info@omikron.edu.gr

Φιλίππου Φλώρου 62
Εύοσμος - Κορδελιό
Θεσσαλονίκη

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή

14:00 - 21:00

Ωράριο λειρουγίας

Social Media